Як поєднувати модні кольори 2022 роки для створення неповторних образів

Як поєднувати модні кольори 2022 роки для створення неповторних образів

Як поєднувати модні кольори 2024 роки для створення неповторних образів


Модні кольори щорічно змінюються. Наступ 2024 року в світі дизайну ознаменовано новими колірними тенденціями. Вивчимо, що змінилося в модні віяння сезону і як виглядати стильно на старті цього десятиліття?

London WRTW Fashion Week Street Style — February 17 2019 — Fall Winter 2019


Основні актуальні кольору в 2024 році


Щорічно інститут Pantone визначає модний колір. Цього року ним став класичний синій. Вибір не випадковий, так як відтінок визначають на підставі асоціацій, які він викликає у людей. Розкішний синій допомагає знизити відчуття тривоги. Цей стан стало бичем сучасного суспільства. Тому співробітники Pantone вирішили спробувати приглушити нервове настрій за рахунок модних відтінків. Дизайнери завжди прислухаються до вибору рекомендацій інституту. У нових колекціях ви побачите багато синього. Тільки використовувати один модний колір при створенні стильного одягу нудно і банально. Його необхідно з чимось поєднувати, створюючи оригінальні рішення, нові яскраві комбінації. Та й не може залишатися в тренді тільки один тон! Модні кольори 2024 різноманітні, завдяки чому вдається вибирати палітру на свій смак:

  • Натуральні спокійні.

Приємні, заспокійливі відтінки, яких так багато в живій природі, в цьому році стали основною модною тенденцією. Тренди 2024 року — це будь-які нейтральні кольори, натхненні свіжістю і ніжністю. Складно однозначно відповісти на питання: який колір зараз в моді? На піку популярності легкість, ніжність і спокій. При активному ритмі життя людям хочеться зниження шаленій швидкості і часу для єднання з природою. Не отримуючи цього в галасливих сірих мегаполісах, вони намагаються створювати весну в душі хоча б за рахунок поєднання кольорів в одязі.

  • Контрастні сміливі.

При вивченні питання, який колір модний в цьому році, можна зіткнутися з парадоксами. Одним з них часто називають актуальність в 2024-му не тільки пастельних м’яких, але і яскравих відтінків. Соковиті, насичені і нестандартні поєднання не менше популярні. Дизайнери не бояться експериментувати. Вони використовують різні текстури тканин, продумують оригінальний дизайн, домагаються неординарного ефекту завдяки застосуванню конфліктуючих квітів. Не потрібно боятися нового, несподіваного підходу. Контрастні відтінки дозволяють продумати нестандартний дизайн, завдяки якому вас обов’язково помітять. Боїтеся сміливих експериментів? Поєднуйте контрастні елементи з пастельними. Останні трохи урівноважать колірну гамму, і наряд вже не буде виглядати таким помітним. Говорити про тенденції в колірній палітрі 2024 року неможливо без рекомендацій Pantone. Інститут визнаний авторитетом у сфері дизайну. І з його думкою рахуються всі! Якщо ви хочете знати, який колір в тренді, то зверніть увагу на наступні відтінки:

  • помаранчевий;
  • червоний;
  • різні варіанти синього;
  • хакі;
  • попелястий;
  • блискучий білий.

І завершує цей список королівський класичний синій, про який ми вже згадували!


Поєднання кольорів в одязі


У палітрі Pantone всі відтінки збалансовані. Вони ідеально поєднуються один з одним, тому комбінувати їх можна як завгодно, не замислюючись про конфлікт квітів. Сучасний тренд сприяє поверненню до класики, модерну. Дизайн врівноважує, додає спокою, гармонії. Це і стає основною ідеєю сучасної моди.

Можна як завгодно використовувати кольорову палітру, продумувати модне поєднання кольорів. Головне, щоб все це відповідало кільком важливим правилам:

  1. Створений дизайн формує позитивні почуття.
  2. Переважають класичні відтінки.
  3. Яскраві кольори забезпечують елементи залучення уваги, не викликають роздратування і обурення.
  4. Палітра відтінків включає кольори природи.
  5. Дизайн викликає відчуття гармонії, спокою.

Найважливіше правило при поєднанні відтінків — все добре в міру! Воно залишається поза модою і часом, не залежить від зміни головного кольору і зміни тенденцій! Для зручності створення модних образів ми наведемо кілька вдалих варіантів поєднання відтінків. Тренди 2024:

  1. Синій і рожевий — здавалося б, непоєднувані кольори, які виглядають просто приголомшливо. Варіантів на тему подібної «дружби» багато. Щоб відповідати тенденціям початку нового десятиліття, бажано вибирати пастельні відтінки. Образ буде класичним, але при цьому позбавленим занудства.
  2. Світло рожеве, білий і бежевий — чудовий образ для будь-якого випадку життя. Приємні відтінки настільки універсальні, що в такій гамі можна відправитися на роботу або на романтичне побачення. Ніде жінка не буде виглядати «білою вороною».
  3. Чорний і білий краще доповнити коричневим — хороший варіант для тих, хто не любить яскраві відтінки. Класична ділова гамма кольорів виглядає прісно і буденно, тому м’який і теплий коричневий колір робить образ затишним.
  4. Червоний вдало поєднують з коричневим — виходить стильний лук впевненою в собі жінки.
  5. Червоний, рожевий і синій — це вибір сміливих дівчат, які не бояться експериментів. Цікаво, що образ, створений на підставі речей таких відтінків, виглядає строго і стильно. Так що в речах подібної колірної гами можна відвідувати ділові переговори, а не тільки вечірки друзів.
  6. Синій і жовтий — ці кольори настільки різні, що дуже довго дизайнери боялися їх використовувати разом. Виявилося, що даремно! Ось уже котрий рік поєднання не виходить з моди. Підберіть пастельні відтінки, для того щоб відповідати вимогам нового сезону.

Поєднання кольорів з аксесуарами


Крім поєднання відтінків в 2024 році, є ще одна цікава тенденція. Вона виходить за рамки розгляду тільки кольору і передбачає поєднання аксесуарів.

Правильний цибулю включає не тільки грамотно підібрану колірну гамму, але і вибір аксесуарів. Сережки, сумки, шийні хустки і пов’язки на голову, шапочки і шарфи, окуляри і пояси повинні зробити образ гармонійним, завершеним. Правило підбирати аксесуари в тон одягу або взуття вже давно себе вичерпало. Хоча іноді модниці підбирають сумки відповідно до цього правилом. Дизайнери не заперечують його, але й не дотримуються! У 2024 році, як і в 2023, модні тенденції при виборі аксесуарів не змінилися. І чітких рекомендацій немає. Тому варіантів підбору доповнень до гардеробу є кілька:

  • Пастельні аксесуари, які ідеально вписуються в колірну гаму всього образу.
  • Контрастні кольори, кардинально відрізняються від основної гами лука.
  • Аксесуари під колір взуття.
  • Окремий колір аксесуарів, який кардинально відрізняється від колірної гами, використовуваної для створення образу, але ідеально з нею виглядає.

Використовувати шапки і нашийні хустки для доповнення стильного образу можна не тільки взимку, але і влітку. Подібні аксесуари відмінно виглядають не тільки з пальто і куртками, а й допомагають доповнити образ з блузою, футболкою. Провідні світові дизайнери завжди в курсі того, який зараз модний колір. Вони випускають нові колекції одягу відповідно до тенденцій світу моди. Модницям залишається тільки вибрати відповідну модель і підібрати під неї актуальні аксесуари. У брендових речах іменитих дизайнерів ви завжди будете виглядати надзвичайно. За відповідність лука останнім модним тенденціям подбають гуру світової моди — відомі дизайнерські будинки!